Kinball


El kinball és un esport d’equip creat al Quebec (Canadà) l’any 1986 per Mario Demers, professor d’educació física, per tal d’eliminar l’individualisme de l’esport i fomentar la cooperació entre els membres de cada equip.
  • Reglament:
    • La Pista: la pista del kinball és la superfície on es desenvolupa el joc. La pista és un quadrat de 20 x 20 metres.
    • Els equips: a un partit de kinball juguen 3 equips mixtes amb un mínim de 4 jugadors per equips. Els 3 equips són a la pista a la vegada i es diferencien entre ells mitjançant pitrals de colors
    • Com es juga: el joc es basa en una estratègia de servei i recepció que involucra als 3 equips. La pilota (mesura 1,22 m de diàmetre i té un pes d'1 kg) es posa en joc per uns dels equips amb un servei especial on intervenen sempre els 4 jugadors. L'objectiu de l'equip en recepció es evitar que la pilota toqui el terra i, una vegada aconseguit això, organitzar ràpidament el seu servei. La pilota es pot tocar amb totes les parts del cos i es pot moure per tot el camps abans de realitzar un nou llançament. Abans de fer el servei s'ha de dir el color de l'equip al que volem llançar i només els components d'aquest equip poden recepcionar la pilota els components de l'altre equip només poden obstaculitzar sense massa contacte físic.El temps de joc varia segons el tipus de competició, estant dividit en periodes que guanya un equip quan arriba a 13 punts.
  • Vídeos:
vídeo1   vídeo2    vídeo3   vídeo4

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui és en Tòfol Castanyer?

TALLER JUGAM PER LA CONVIVÈNCIA